Alt du må vite om SEO i 2020

av Tommy van Wallinga 14/10-2019

Vi har sett på trendene, vi har sett på Googles oppdatering av algoritmene de siste årene. Og RankBrain som får mer og mer å si i rangeringen på søkeresultatet.

Men la oss starte i andre enden; Hva er det som lokker mennesker til din bedrift? Du kan kanskje krysse av dette på sjekklisten din.

 • Kvalitet innen tjenester/produkter
 • Konkurransedyktige priser
 • Solid produktinformasjon
 • Mange års kunnskapsgrunnlag om bransjen din
 • Gode selgere

Hva er SEO, hvordan vil digital markedsføring hjelpe min bedrift?

Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg en ide om hvorfor det lønner seg å legge til «God digital tilstedeværelse» på denne listen ved å gi deg en gjennomgang av hva SEO er og hvordan digital markedsføring kan øke salg og henvendelser. I en fysisk butikk har du fysiske kunder og konkret fysisk kapasitet og plass til dine fysiske kunder. Det handler om å lokke dem inn i butikken med gode tilbud. Hvorfor skal kunden velge deg fremfor dine konkurrenter? Dette er spørsmål alle som driver en bedrift må stille seg og ha et tydelig svar på.

I dag vokser barn og unge i Norge opp med hastigheter og internettforbindelser som det bare kan drømmes om i andre deler av verden. Man kan se sterke konturer av den digitale hverdagen som vil prege fremtiden allerede i dag. Nettsteder med dårligere hastigheter vil bli straffet med en dårligere posisjon på søkemotorer som Google og Bing. Det er lønnsomt å sørge for at man har et raskt nettsted i dag.

 

Netthandel i Norge eksploderer og fysiske butikker i Norge trues og må fornyes eller legges ned. Store deler av dagens innkjøp av varer og tjenester skjer digitalt og mobile enheter preger markedet her. Skal bedrifter lykkes i dag så må man være forberedt på å innstille seg etter den rivende utviklingen og alltid være forberedt på å omstille seg og fornye seg. Siden du fortsatt leser denne artikkelen, begynner du nå å danne deg et bilde av hvor viktig SEO jobben er.

Ta kontakt med oss for å få hjelp til dine nettsider. 

Hvor kommer SEO inn?

SEO står for søkemotoroptimalisering og omfatter kunnskapen om hvordan man med digitale regler og godt innhold premieres med gode søkeresultater på platformer som Google og Bing. Søkemotoroptimalisering (SEO) er å benytte metoder som fører til at en eller flere nettsider oppnår bedre synlighet eller rangering på søkemotorenes resultatsider. Det er over 200 forskjellige faktorer som er med å avgjør posisjonen din på Google. I stedet for å gå gjennom alle disse så vil jeg nå vise deg veldig viktige endringer som har skjedd i det siste og som vil ha mye å si for din posisjon på Google i 2019.

 

google rankbrain

Hva er Google RankBrain?

RankBrain er Google sin Artificial Intelligence robot som henter informasjon fra Google søk. Den er tilstede på absolutt alle søk som gjøres på Google.

Google RankBrain har 2 hovedoppgaver:

 1. Forstå søkefrasene/nøkkelordene som blir skrevet på Google. 
 2. Måle hvordan brukerne opplever og hvordan de samhandler på Google søk.

Googles beste verktøy for måling

 • Brukeropplevelse og «klikkrate»
 • Lengde på innholdet, selgende og unik tittel, god formatering og det å svare direkte på det brukeren lurer på.
 • Eksterne linker av høy kvalitet til nettsiden
 • Bruken av bilder
 • Autoriteten og omdømme til nettsiden
 • Interne lenker til nettsiden
 • Antallet utgående lenker til andre nettsteder av høy kvalitet
«Lenkeprofiler, domeneautoritet og «authorship» er gårsdagens SEO. I dag handler SEO aller mest om ditt rykte / din troverdighet.»

Troverdighet / rykte / YMYL – Hvem er forfatteren?

Når man jobber med yrker som er knyttet til helse, vektreduksjon, jus og operasjoner så er det ekstra viktig hvem forfatteren av artikkelen er. Det er en trend at man ser nettsteder med lite informasjon om forfatteren falle mer og mer på Googles søkeresultat. (YMYL står for Your money, your life)

Hvordan bygge troverdighet på en god måte

 1. Vær autentisk – vær ekte – Om du skal skrive noe om et minilager, så lei deg et minilager, om du skal skrive noe for et bilutleiefirma, så lei en bil av firmaet en helg. Og skriv om det. Ta bilder underveis.
 2. Lag en skikkelig Om oss-side på nettsiden. Hvem er du, hvor kommer du fra. Google trenger denne informasjonen. Om du skriver innhold om noe helse-relatert og du ikke er utdannet lege eller professor, så få frem din livserfaring, få frem at du har hatt problemer med ryggen i 10 år og at du har forsøkt alle disse medisinene og alle disse triksene. Få det frem, bygg troverdighet. Har du skrevet en bok, har en bachelor, mastergrad eller har talt på konferanser. Få det frem og bygg troverdighet.
 3. Bruk verktøyene som finnes for å dele innhold som Pinterest, infographic, reddit. Ikke for å få lenker, men for å bygge troverdighet.

Googles verktøy for måling av brukeropplevelser

 • Pogo Sticking – Solving the pogostick problem (tar deg til youtube).
 • innholdslengde
 • Bruk av bilder eller annen media
 • Tid på side
 • Ren formatering og organisering
 • Brukerinteraksjon på side (delinger, kommentarer osv.)
 • Click through rate (CTR).

«The most gameable ranking factor of all is the user experience on the site, and no one else seems to care about that.»

Hva er dårlig brukeropplevelse – Veldig kort – Svarer ikke godt på spørsmålet

Hva er grei brukeropplevelse – Middels lengde – Svarer direkte på spørsmålet

Hva er meget god brukeropplevelse – Mye, godt innhold – Svarer på spørsmålet raskt og tar også for seg andre ting som brukeren sannsynligvis lurer på

Flere hevder at lenker fra andre nettsteder ikke kommer til å ha så mye å si om 5 år. Det er brukeropplevelsen som kommer til å ha alt å si fremover. 

Googles målinger: Bestått / Ikke bestått

 • Nettfart (YOUTUBE: How to speed up your wordpress websiteIncome School)
 • SSL (https)
 • Ingen skadelig programvare
 • Enkel navigering på stedet
 • URL lengde
 • Mobil vennlighet
 • Omfattende ødelagte lenker på nettstedet
 • Overmonitanation
 • Opphavsrettsproblemer / Plagiater

Når rangeres sidene dine av Google?

I følge Income School så hevdes det at første rangering skjer etter 3 timer. Google oppdaterer etter 13 uker med en ny rangering. Og deretter får man en rangering etter 30 uker. Dette er sannsynligvis din posisjon videre fremover. Men husk at det er også avhengig av konkurrenter og kvaliteten på deres arbeid kontra ditt. Så man må sørge for å til enhver tid ha det beste innholdet, om man vil rangere bedre enn konkurrentene.

Ikke la deg skremme av fagspråk og termer

Kanskje er beskrivelsene av det vi holder på med som et digital byrå litt for teknisk? La meg prøve å forenkle: Vi er din bedrifts digitale salgsstand på nettet, vi tar oss av din digitale promotering og innhold og sørger for at dine kunder finner deg.

Der du kanskje har en fysisk butikk med utstillingsvinduer, er vi det samme på internett, vi tar oss av din bedrifts digitale salgsstand og promotering på nettet.

Box Media leverer tilbud fra A til Å når det gjelder digital promotering, sørg for en aktiv digital tilstedeværelse for dine tjenester og produkter.

“ Vi bruker gode verktøy og de beste metoder, som gjør oppfølgingsjobben svært effektiv. “

Høres dette relevant ut for din bedrift, ønsker du økt synlighet på internett?
Glem analoge og utdaterte promoteringsmetoder, bli en del av den digitale fremtiden dere også, ta kontakt med Box Media i dag!

Kilder:

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Få et uforpliktende tilbud!