Hvordan opprette en Google AdWords konto?

av Tommy van Wallinga 27/04-2018

Her vil vi forklarer deg trinn for trinn hvordan du oppretter en ny Google Adwords konto.

  1. Først går du til nettadressen https://adwords.google.com

 

  1. Så trykker du på START NÅ

 

  1. Her må du skrive din epostadresse og adressen til nettstedet ditt:

 

  1. Deretter får du beskjed om å logge på din Google konto:

 

  1. Når du er logget inn så får du beskjed om å gi litt info om den første kampanjen din.
   Første punkt handler om dagsbudsjett. Altså det du ønsker å bruke per dag. Google beregner et måneds budsjett som dagsbudsjett ganger med 30,4. Så om du ønsker å bruke maks 4000 pr mnd så setter du 131 kr her. Google trenger litt tid på å godkjenne annonser så jeg ville uansett ha satt dagsbudsjett til 0,01 frem til alle ting var satt opp riktig. Fordelen er å slippe å sette kampanjen på pause. Da vil nemlig ikke annonsene sendes til godkjenning

 

  1. Steder velger du området du ønsker å annonsere i og på Nettverk så er det viktig at du velger Søkenettverk og fjerner valget for Displaynettverk. Displaynettverket består av nettsider som tv2.no, dagbladet.no og hundretusener av andre nettsteder som har en avtale med Google om å vise Google annonser. Søkenettverket har naturligvis en mye høyere klikkrate, da disse annonsene kun vises i Googlesøket. I Googlesøket er brukeren i søkemodus og ikke i nyhets-lesingsmodus. Om man da har en god relevanse i forhold til søket som er gjort, så er det ganske sannsynlig at brukeren klikker seg inn på din annonse.

 

  1. Videre så legger man inn søkeord. Her er det viktig å ikke bruke ordet alene, men å legge inn klammer foran og bak søkeordet []. Kommer tilbake til forklaring på dette i et innlegg senere.

 

  1. Bud pr søkeord ligger stort sett mellom 10 og 50 kr. Det man setter her er hva man max er villig til å betale per klikk. Husk at hver gang det gjøres et søk så skjer det en auksjon på posisjonene på Googleresultatet. Og man betaler aldri mer enn 1 øre mer enn den neste på listen.

 

  1. I tekstannonsen må du sørge for å skrive søkeordet minst 2 ganger. Og annonsen bør svare godt på det brukeren lurer på når personen søker etter dette søkeordet.

 

  1. I neste steg må du legge inn et Visa eller Mastercard som skal brukes til å betale for klikkene. Google vil trekke først 400 kr når det er oppnådd. Deretter vil det trekkes når du når 800 kr, deretter 1400 kr, deretter 2800 kr og til slutt så vil den trekke hver gang man når 4000 kr eller månedlig om beløpet er lavere.

 

  1. Husk at det er lurt å legge inn en kupongkode fra starten. Fra den blir lagt inn (innen de første 30 dagene en konto er opprettet) så teller den 30 dager og gir deg tilbake det samme beløpet den har brukt i de 30 dagene, den påfølgende måneden med inntil 1125 kr. (Send en chatmelding eller et kontaktskjema fra denne siden og spør om kupongkode, så sender vi deg en slik på epost.

 

  1. Husk at en Google Partner som oftest har en faktureringsavtale med Google og kan hjelpe deg med å sette opp en effektiv AdWords-konto og kan hjelpe deg med fakturering av Google klikk, om det er hensiktsmessig for deg som kunde eller Google Partneren som leverandør. Søk etter en Google Partner i Google Partner portalen.

 

For flere tips om Google annonsering så kan du sende en mail til Tommy eller sende oss en henvendelse på chat eller i kontaktskjema.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Få et uforpliktende tilbud!